ماموگرافی چیست

چه کسانی باید مامو گرافی کنند


سرطان پستان یکی از شایع‌ترین سرطان‌های بدخیم در زنان است. که با انجام یک سری از آزمایشات غربال‌گری مثل سونوگرافی و ماموگرافی می‌توان به تشخیص زود هنگام این بیماری کمک کرد.

 

مطالعه نمایید‌: ماموگرافی بهتر است یا سونوگرافی سینه؟

ماموگرافی چیست:

ماموگرافی روشی متداول برای بررسی بیشتر بافت پستان و یکی از روش‌های رایج غربالگری برای سرطان پستان است. نوعی از تصویربرداری پزشکی تخصصی است که با پایین‌ترین دوز اشعه ایکس و غالبا به دو منظورانجام می‌شود.

  1. ماموگرافی غربالگری (SCREENING) در افرادی که  بدون هیچ‌گونه علامتی صرفا جهت کشف ضایعات احتمالی انجام می‌گیرد.
  2. ماموگرافی تشخیصی (Dignostics) که در افراد دارای علامت بالینی انجام می‌گیرد.

مطالعه نمایید: علائم سرطان سینه و راه‌های تشخیص برای درمان آن  

ماموگرافی چیست

ماموگرافی بهتر است یا سونوگرافی:

زمانی برای بیمار تجویز می‌شود که در پستان خود احساس درد، لمس توده، خارش، قرمزی تورم، فرورفتگی و یا ترشح از نوک پستان داشته باشند.

ماموگرافی و سونوگرافی پستان مکمل یکدیگرند و باعث می‌شود تشخیص دقیق‌تری صورت گیرد. که شامل دو عکس از پستان در زاویه‌های مختلف است.

آزمایشات  سونوگرافی و ماموگرافی از جمله اقدامات تشخیصی هستند. که در صورت درست انجام نشدن توسط متخصص می‌توانند پزشک و بیمار را در تشخیص به موقع و درمان درست گمراه کند به صورتی که می تواند به قیمت جان بیمار تمام شود.

در برخی گزارشات ماموگرافی و یا سونوگرافی پستان ممکن است بعضی از نتایج گم‌راه کننده باشد. که با تشخیص پزشک متخصص برای ارزیابی بیشتر نمونه برداری توصیه می‌کنند.

اگر در نتیجه ماموگرافی یا سونوگرافی موردی مشکوک نشان دهد ممکن است از بیمار خواسته شود معاینات بیشتری انجام دهد. این بدین معنی نیست که فرد مبتلا به سرطان پستان است بلکه متخصص نیاز دارد جزییات بیشتری را برررسی کند.

بر اساس گزارش انجمن سرطان شناسی آمریکا از هر ۸ خانم ۱ نفر ممکن است در طول زندگی خود به سرطان پستان مبتلا شود.

 

ماموگرافی چیست

چه کسانی باید ماموگرافی کنند:

زنان بالای ۴۰ سال باید هر سال و یا هر دو سال یک بر مامو گرافی انجام دهند. همچنین افرادی که سابقه سرطان پستان در نزدیکان خود مانند مادر، خاله و… دارند حتما باید تحت نظر باشند. اشخاصی که سابقه سرطان پستان داشته‌اند نیز باید ماموگرافی و چکاپ خود را انجام دهند.


چه زمانی برای
 ماموگرافی مناسب است:

بهترین زمان انجام ماموگرافی هفته‌ی اول بعد از پریودی است. زیرا در دوران قاعدگی بافت پستان‌ها بسیار حساس است. ولی در روزهای آخر پریودی هورمون‌ها تاثیری بر بافت پستان‌ها ندارند و طبیعی است.

 

ماموگرافی در دوران شیردهی

ماموگرافی در مادرانی که دوران شیردهی و بارداری هستند حتی تا ۳ ماه بعد از قطع شیردهی جهت غربال‌گری توصیه نمی‌شود. زیرا تراکم بافت پستان بسیار است. و باعث نتیجه کاذب می‌شود. در این عزیزان معمولا  اول سونوگرافی و در صورت لزوم  ماموگرافی انجام می‌شود.

ماموگرافی چیست

 

چرا باید بعد از ۴۰سالگی ماموگرافی انجام داد ؟

چون بعد از ۴۰ سالگی تغییرات هورمونی کم‌تر است و تقریبا بافت پستان ثابت است.

انجمن سرطان پستان آمریکا به تمام خانم‌های بالای ۴۰ سال توصیه کرده است که حتما غربالگری پستان را جدی بگیرند. همچنین عزیزانی که در خانواده نزدیک خود بیماران مبتلا به سرطان پستان دارند.  توصیه می‌شود بالای ۳۰ سال حتما غربالگری سالانه انجام دهند.

افراد زیر ۴۰ سال به علت این‌که بافت پستان متراکمی دارند بهتر است از دستگاه‌های ماموگرافی فول دیجیتال استفاده کنند.


فیلم نحوه انجام
 ماموگرافی (ماموگرافی بدون سانسور)

کلینیک تخصصی تصویربرداری پزشکی دکتر کریم زاده با استفاده از به‌روزترین و پیشرفته‌ترین دستگاه‌های ماموگرافی و سونوگرافی فول دیجیتال می‌توانند در تشخیص هر چه دقیق‌تر یاری دهند.

فیلم نحوه انجام ماموگرافی

 

قبل از ماموگرافی چه کار کنیم؟

  • قبل از انجام ماموگرافی حتما باید دوش گرفته شود.
  • هیچ‌گونه عطر، اسپری، دئودرانت استفاده نشود.
  • مدارک پزشکی خود را به همراه داشته باشید.
  • در صورت باردار بودن و داشتن پروتز پستان حتما به تکنیسن رادیولوژی اطلاع دهید.
  • در صورت داشتن باطری قلبی به تکنسین اطلاع دهید.
  • ماموگرافی بدون نسخه پزشک انجام نمی شود.
ماموگرافی چیست

ماموگرافی چیست چگونه انجام می‌شود:

ماموگرافی به صورت سرپای انجام شده و در حین آن هیچ‌گونه دردی را احساس نمی‌کنید. در طول انجام ماموگرافی تکنسین پستان‌های شما را طبق اندازه و سایز روی صفحه‌های مخصوص که به آن‌ها پلتفرم می‌گویند قرار داده و فشار خیلی کمی به پستان وارد می‌شود. که باعث می‌شود بافت پستان نازک‌تر شود. کیفیت تصویر بالاتر رفته و جزییات بهتر قابل مشاهده می شود.

در ماموگرافی با پهن شدن بافت پستان حتی کوچک‌ترین موارد غیر عادی ارزیابی می‌شود و از پایین‌ترین دوز اشعه ایکس استفاده می‌شود که هیچ‌گونه عوارضی ندارد و اشعه‌ی در بدن شما باقی نمی‌ماند. ماموگرافی میتواند در تشخیص بافت های طبیعی و غیر طبیعی پستان مثل  کیست های ساده  کلسیفیکاسیون ها  و تومورها در پستان به پزشک کمک کند که ممکن است این توده ها قابل لمس نباشند وحتی در سونوگرافی پستان دیده نشوند.

علایم سرطان پستان

  • داشتن توده‌هایی در سینه یا زیر بغل
  • تفاوت سایز پستان
  • ترشح مایع و چرک و… از نوک پستان
  • احساس در پستان
  • باز شدی نوک پستان
  • تغیر رنگ و اندازه نوک پستان

سرطان پستان قابل درمان است ولی اگر در زمان مناسب و توسط متخصص تشخیص داده شود. غربالگری ماموگرافی ریسک مرگ به علت ابتلا به سرطلان پستان را تا مقدار زیادی کاهش می‌دهد. ولی اگر در ماموگرافی فرد مورد مشکوکی دیده نشود تا نوبت بعدی انتظار نمی‌رود تغییری کند.

مدارک قبلی بسیار مهم است. در وقت ویزیت حتما در اختیار رادیولوژیست خود قرار دهید تا بتوانند نتایج آن‌ها را بای کدیگر مقایسه کنند.

اکثریت مردم تصور می‌کنند که فقط زنان به سرطان پستان مبتلا می‌شوند. ولی مردان هم به این بیماری مبتلا می‌شوند ولی درصد آن‌ها به نسبت زنان کم‌تراست.

 

کلینیک تخصصی دکتر کریم زاده با استفاده از به‌روزترین دستگاه‌های ماموگرافی و سونوگرافی فول دیجیتال هالوژیک و کادری مجرب آماده ارائه خدمات تشخیصی به افرادی که دچار بیمارهای پستان هستند می‌باشد.

در مرکز دکتر کریم زاده از بهترین دستگاهای  فول دیجیتال هالوژیک بهره‌مند شوید.

برای تعیین وقت قبلی لطفا به شماره موبایل 09354242117 پیام SMS  دهید.

 

مطالعه نمایید: هزینه ماموگرافی با دستگاه فول دیجیتال در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

 

 

 

 

 

 

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!